Българските граждани скоро ще видят има ли резултат от работата

...
Българските граждани скоро ще видят има ли резултат от работата
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Важно е с конституционната реформа да бъде обезвластен главния прокурор

„ Българските жители скоро ще видят има ли резултат от работата на Комисията за имунитети “, разяснява пред бТВ Андрей Гюров от „ Продължаваме
смяната – Демократична България “.

„ Намерението ни е Комисията да свърши работата си до 18 юли. Погледнахме материалите. Аз се срещнах с тях в деловодството. В предишното е имало комисии, които се оправят в границите на седмица. Грешен е методът по политически аргументи да се желаят депутатски имунитети. Защо до момента не беше направено? Сега има политическа потребност те да влязат едновременно “, сподели Гюров.

Според него съставянето на Комисията е институционален метод за изговаряне за свалянето на имунитетите, а задачата е да се произнесе дали стимулирано са поискани те.

„ Ще се обясни по кое време са почнали следствията, има ли нова информация. Това ще даде мотив на народните представители да схванат от какво по-нататък има потребност правосъдната промяна “.

„ Ние в никакъв случай не сме твърдели, че промяната на личността Иван Гешев ще реши проблемите в правосъдната система и ще върне възприятието за правдивост, което толкоз доста липсва в нашето общество. Това, което ние споделяме, е тъкмо, че би трябвало да има следващи стъпки и правенето на нещата по верния метод ще осветли дълбоките проблеми в работата на прокуратурата “, изясни депутатът от ПП-ДБ.

„ Това, което е значимо да се случи в конституционната промяна е да бъде обезвластен основният прокурор и той да не се възпроизвежда. Това ще даде резистентност на правосъдната система “, добави той.

„ Знаехме всички, че формулата ще е комплицирана, цената ще е висока. Ние взехме държавническо решение, че България има потребност от постоянно държавно управление “, сподели още Андрей Гюров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР