Българските граждани, получаващи пенсии на базата на споразумението между правителствата

...
Българските граждани, получаващи пенсии на базата на споразумението между правителствата
Коментари Харесай

Важно съобщение за българските пенсионери в Турция

Българските жители, получаващи пенсии въз основата на съглашението сред държавните управления на Република България и на Република Турция за погашение на български пенсии в Турция, са задължени по силата на това съглашение два пъти в годината да заявяват пред българските управляващи, че са живи. Получателите на такива пенсии би трябвало през месеците януари и юли на съответната календарна година да се явяват персонално пред формален орган в Република Турция за легализация на декларацията за живот. След заверката оригиналът на документа се изпраща до Националния застрахователен институт (НОИ), дирекция „ Европейски регламенти и интернационалните контракти “ на адрес: 1303, София, бул. „ Ал. Стамболийски “ № 62-64.

Пенсиите на лицата, за които документът не е получен в период до 10 февруари - за първото полугодие на съответната календарна година, и до 10 август - за второто полугодие на същата, се стопират. Изплащането им се възобновява след приемане в Национален осигурителен институт на въпросната съответно заверена декларация за живот.

Официални органи за легализация на декларациите са посланиците и консулите на Република България в Република Турция, турският Институт за обществено обезпечаване или други длъжностни лица, избрани от турското вътрешно законодателство - община, кметство, регионална администрация, нотариус и така нататък
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР