Българските граждани може да са спокойни, защото служебният кабинет и

...
Българските граждани може да са спокойни, защото служебният кабинет и
Коментари Харесай

Избори 2 в 1, пандемия и локдаун, тестове за ученици – говори премиерът

Българските жители може да са спокойни, тъй като служебният кабинет и Централната изборна комисия (ЦИК) са подхванали всичко належащо, с цел да има почтен и сигурен избор на 14 ноември. Това съобщи министър председателят Стефан Янев в рубриката „ Властта приказва! Открито “, която Министерския съвет започва във Фейсбук.

Служебният министър-председател дава отговор на настоящи въпроси на жители и медии , които могат да бъдат задавани и по време на живото лъчение.



♦ Избори 2 в 1 на 14 ноември - организация и надзор на гласуването, машинен вот ♦

" ЦИК взаимно със сегменти от изпълнителна власт са създали организация
, при която всички машини на които ще се гласоподава, са задоволително обезпечени , тъй че електронните ключове и електронният програмен продукт са следени. Няма практическа опция различен вид машини или карти да се употребяват при вота. „ Електронно ръководство “ и ЦИК са подготвени да разгласяват на страницата на ЦИК всички серийни номера на машини, флашки и карти, на които ще се гласоподава. Няма никаква опция да бъдат сменени машини или периферни устройства. Цялото говорене за спомагателни машини е някакъв тип нечиста сделка, чиято цел е да демотивира жителите да гласоподават “, уточни Янев.  

„ След като това е вторият следващ избор с всеобщо гласоподаване с машини, би трябвало да погледнем какъв е нашият опит при гласуването преди 3 месеца. Тогава нямаше подозрение с метода на потребление на машините. Определени хора и ползи имат за цел да внушават, че този вид гласоподаване е подобаващ за операция. Призовавам и партиите да не внушават, че машинният избор е обезсърчителен. Той е благонадежден и икономисва време при обработката на изборните резултати “, уточни още министър председателят. 

По думите му, сигналите за пазаруване на гласове и противодействието им от Министерство на вътрешните работи се виждат съвсем на ежедневна база. 

" Вътрешният министър е като принципал на Министерство на вътрешните работи. Той е един от хората, които приказва в общественото пространство. За някои то може да бъде несъмнено като говорене с компромати. Органите на Министерство на вътрешните работи с цялата си отговорност към закона правят своята работа и задачата е да се понижи купения избор, с цел да бъдат спокойни българските жители, че вотът им не е килнат “, съобщи Янев. 

♦ Всички старания на държавното управление са ориентирани да не се стигне до локдаун ♦

Усилията на служебния кабинет са ориентирани да пазят живота и здравето на хората посредством основаване на условия и повишение на потенциала на здравната система, тъй че тя да може да реагира на здравната рецесия. Всички старания са ориентирани да не се стигне до локдаун, съобщи служебният министър председател.

" Това е една последна мярка, която желаеме да избегнем целеустремено ", уточни Янев.

" В момента се постановат нов вид ограничения. Темата с локдауна се употребява от разнообразни политически сили за друг метод на говорене. По думите на премиера по тази причина са въведени комплекс от ограничения, които целят увеличение на тестването на хората в опит да се откри така наречен скрита заболеваемост. Правят се доста повече проби и се лимитира достъпът до публичните места като по този метод се търси ограничение на инфектираните, тъй че от една страна хората по-рано да бъдат предизвестени да вземат ограничения за личното си здраве, а въпреки това да се помогне на здравната система да бъде в положение да поеме най-тежките случаи, които се нуждаят от интензивно лекуване ", уточни още той.

Той означи, че ограниченията са в тази посока и първите данни, които има, са, че този пик на заболеваемостта може би е в развой на преодоляване и постигане на плато . " Надявам се през идващите дни това да се удостовери ", сподели Янев.

" Добрата вест е, че след приемането на последните ограничения имаме доста по-голям размер на хора, които се тестват на ежедневна база, 50-60 хиляди души, които дават една доста по-добра визия по тази причина по какъв начин се развива разпространяването на заболяването и надлежно могат да се вземат съответни ограничения ", добави служебният министър председател.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР