Българските гимнастички Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се

...
Българските гимнастички Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се
Коментари Харесай

Седем финала за българските гимнастички на Гран при Холон

Българските гимнастички Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се класираха на общо 7 финала на Гран при Холон. Момичетата ни не завоюваха орден в многобоя, само че ще се опитат да завоюват оценки от финалите на обособените уреди.

Най-предно място в класирането записа Катрин Тасева. Тя приключи шеста след общ брой 78.000 - 16.500 на лента, 20.400 на топка, 20.850 на бухалки и 20.250 на обръч.

Неви приключи девета с еднакъв общ брой с Боряна Калейн - 76.400. Владинова получи следните оценки: 20.750 на топка, 20.450 на бухалки, 17.850 на обръч и 17.350 на лента.

Калейн, която следва директно зад Владинова получи 21.400 на обръч, 20.200 на топка, 17.050 на лента и 17.950 на бухалки.

Така Тасева ще се бори за медали на обръч, топка и бухалки, до момента в който Владинова ще спори за оценки на топка, бухалки и лента. Носителката на два бронзови медала от финалите на Европейското състезание Калейн е на край на обръч.

Титлата в многобоя отиде при Анастасия Салос от Беларус. Втора е Атанастасия Гузенкова от Русия, а топ 3 добавя сънародничката ѝ Ирина Аненкова.

Поради неприятното качество на излъчването от Израел българските фенове на художествената гимнастика не съумяха да схванат за какво някои от оценките на българките са по-ниски от нормалните.

" Излъчването беше извънредно и не бихме могли да разясняваме от позицията на хора, съумели да гледат нещо. Оценките демонстрират, че Боряна е позволила съществени неточности на бухалки и лента ", написаха от Българската федерация по художествена гимнастика на страницата си.
 Катрин Тасева: Най-важното съревнование ни е международното, ще работим доста
Катрин Тасева: Най-важното съревнование ни е международното, ще работим доста

" Отидохме с упоритости за орден и успяхме - станахме трети отборно "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР