Българските депутати непрекъснато имат желание да променят някакви закони, а

...
Българските депутати непрекъснато имат желание да променят някакви закони, а
Коментари Харесай

Така се пишат законите: Депутатите напират, юристите ги спират

Българските депутати непрестанно имат предпочитание да трансформират някакви закони, а специалистите адвокати в Народното събрание поставят големи старания да лимитират напъните им и постоянно им се постанова да им показват грешките. Това стана ясно от думите на правосъдния министър и някогашен ръководител на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов. В четвъртък той бе хазаин на полемика за новата идея за наказателна политика на ръководещите. Документът бе признат доста положително от юристи, прокурори и съдии, само че ръководещите отнесоха сериозна рецензия поради навика си да вземат решение всички проблеми с промени в закона.

Особено сериозен бе някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков. Той прикани най-накрая специалистите, пишещи законодателните оферти, да излязат от анонимност.

Куулинг офф

" С лекост внасяме законопроект за пожизнен затвор на малолетните, в каква страна живеем ", съобщи той във връзка желанието на ГЕРБ да анулират по-леките санкции за малолетните при убийства. Това желание се появи след среща на премиера Бойко Борисов с татко на убито момиче. Текстовете бяха стъкмени единствено за седмица.

" Когато народен представител внесе законопроект, специалистите стартират да го търсят и да му изясняват какви неточности е позволил ", съобщи в отговор Кирилов. Той изясни, че чиновниците в юридическите дирекции на Народното събрание в действителност поставят " големи старания, с цел да забавят най-малко непосредствения законодателен възторг, когато би трябвало да се отговори на публичните упования ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР