Българските боксьори продължават със силното си представяне на европейското първенство

...
Българските боксьори продължават със силното си представяне на европейското първенство
Коментари Харесай

Още два медала за България на европейското първенство по бокс за юноши и девойки

Българските боксьори не престават със мощното си показване на европейското състезание за юноши и девойки в Плоещ, Румъния. Под наставленията на олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и на Пейчо Багдатов, родните гении завоюваха още два медала.

С оценки се окичиха Ангел Димитров и Роселин Бачевски. Двамата се причислиха към Христеа Нинова на полуфиналите и си подсигуряваха най-малко бронзови медали.

В категория до 50 кг Димитров преодоля по безапелационен метод съпротивата на Александру Ченуса. Националът ни се поздрави с чист триумф с 5:0 над молдовеца и ще играе на полуфинал в петък против арменеца Тигран Овсепян. При най-тежките (+80 кг), Бачевски също бе доста безапелационен. Той надигра с 5:0 Рустам Намоян (Армения) и ще спори за край с украинеца Олександър Слиесариев.

В четвъртък, 27 юли, ни чакат още три мача с българско присъединяване. Христеа Нинова ще нападна край в категория до 50 кг. Тя ще боксира в петия мач на следобедната сесия, която стартира в 13:00 часа, с представителката на домакините Ребека Мюлер.

За медали на кръга ще се качат Ангел Самуилов (48 кг) и Янко Илиев (52 кг). Те ще играят на четвъртфинали. Самуилов ще срещне в 15-ия мач от следобедната стратегия румънеца Николас Бончу, а Илиев ще боксира в първия дуел от вечерната сесия (17:30 часа) с Никола Богатиноски (Сърбия).

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР