Българските биатлонисти финишираха на 13-о място в сингъл микс-щафетата на

...
Българските биатлонисти финишираха на 13-о място в сингъл микс-щафетата на
Коментари Харесай

Смесената ни щафета с 13-о място на Олимпийските игри за младежи

Българските биатлонисти финишираха на 13-о място в сингъл микс-щафетата на зимната младежка олимпиада в Гангуон, Южна Корея. Рая Аджемова и Георги Джоргов приключиха единствено с един спомагателен патрон в стрелбата, на 4.32 мин. от първенците от Франция.

В спускането с шейни Ангел Стефанов се подреди 21-ви, откакто в първия манш бе 20-и. В шорттрека само Асен Гюров съумя да преодолее ситото на квалификациите, само че в четвъртфинала остана четвърти и не продължи напред. Соня Стоянова и Николас Тосков финишираха надлежно на трето и четвърто място в своите серии и отпаднаха. 

В отборния бордъркрос Иван Иванов и Андреа Коцинова не съумяха да преодолеят квалификациите. Иванов финишира пръв при момчетата, само че след това в конкуренцията на девойките Андреа леко се забави на старта и въпреки, че навакса много до финала, в последна сметка тимът ни не успя да се подреди измежду четвъртфиналистите. Преди година Иванов и Коцинова спечелиха за България бронз в тази дисциплинираност на младежкия европейски олимпийски фестивал в Италия, там Андреа сграбчи и сребро в отборния гигантски слалом дружно с Тервел Замфиров.

Утре на олимпиадата в Кануън-до ще имаме присъединяване в шорттрека. Соня Стоянова, Асен Гюров и Николас Тосков ще започват в спринтовата дистанция на 500 м.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР