Български войски няма да отидат в Украйна. Това коментира премиерът

...
Български войски няма да отидат в Украйна. Това коментира премиерът
Коментари Харесай

Денков: Български войски няма да отидат в Украйна

Български войски няма да отидат в Украйна. Това разяснява министър председателят Николай Денков, откакто тематиката провокира напрежение през днешния ден и се стигна до претенции той да бъде изслушан в Народното събрание.
 
" Никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Самият Володимир Зеленски не е повдигал подобен въпрос. Дори и да го беше повдигнал някой, аз щях да отговоря: " Български войски там няма да отидат ", добави министър-председателят.
 
Денков разяснява, че ще отиде на чуване в Народното събрание. " Няма смяна в позициите. Това, което сме разискали и обсъждаме с Украйна, е военно-техническа помощ, с цел да могат те да имат съответната поддръжка да продължат с напъните си ", добави той.
 
Във връзка с процесите към идната ротация, министър председателят разгласи, че е подготвен с оценката на министрите. Все още диалог с вицепремиера Мария Габриел по тематиката не е имало, само че до края на седмица прегледът с нея би трябвало да се случи.
 
По думите му ротацията ще е сполучлива. " Подаването на оставка на 6 март значи да изпратя едно писмо в Народното събрание, в което написа " Подавам си оставката ". Естествено, че ще го направя. Това зависи единствено от мен ", сподели още министър председателят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР