Български водолази ще участват в румънското военноморско учение SPRING STORM

...
Български водолази ще участват в румънското военноморско учение SPRING STORM
Коментари Харесай

Български водолази се включват в румънско военноморско учение

Български водолази ще вземат участие в румънското военноморско обучение „ SPRING STORM 2018», което се организира в региона на Констанца.
По време на учението ще бъдат отработени необятен набор от бойни дейности на море, като фокусът на тренировките ще бъде ориентиран към десантните дейности от морското направление, комбинирани с противоминни дейности в бреговата зона.

Българското присъединяване ще премине в границите на взаимната подготовка на персонален състав от военноморските сили на страните от евро-азиатския район “EURASIA Partnership ”. Тя се провежда и финансира от командването на Военноморски сили на Съединени американски щати за Европа и Африка.

Съвместно с сътрудниците си от бреговата защита на Грузия, Военноморски сили на Румъния и Военноморски сили на Съединени американски щати, водолазите от Военноморски сили на България ще отработят дейности по проучване и пречистване на минни заграждения в плитки брегови региони за обезпечаване стоварването на морски десант. Десантиращите сили от морската пехота на Съединени американски щати ще бъдат сложени в среда, симулираща въздушна, надводна и минна закани на море.

Учението продължава до 12 март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР