Български възход ще се нарича новият политически проект на Стефан

...
Български възход ще се нарича новият политически проект на Стефан
Коментари Харесай

Партията на Стефан Янев ще се казва Български възход

" Български напредък " ще се назовава новият политически план на Стефан Янев. Партията на някогашния длъжностен министър председател, който беше отхвърлен като министър на защитата от Кирил Петков поради двусмислените му позиции във връзка с съветската война в Украйна, ще се учреди на 5 май. 

" Време е да се събудим. Време е, в качеството ни на дейни жители, да поемем отговорност за ориста на личната ни нация и страна. В тази връзка, аз и група мои съидейници, взехме решение да сложим началото на нова политическа групировка, която нарекохме " Български напредък ", се споделя в обява във Facebook-профила на Стефан Янев, в която той изяснява за какво е решил да сътвори партия. 

Той разказва положението на страната, в чието ръководство беше до преди два месеца, като " дълбока рецесия ". 

" Основните институции не действат съгласно упованията на българските жители. Показателно в това отношение е редовно ниското доверие, с което се употребяват главните органи на държавната власт. Налице е рецесия в представителните функционалности на политическите партии. Наблюдава се извънредно тревожна наклонност за увеличение на политическата незаинтересованост. Няма свястно политическо водачество. Няма достоверен политически хайлайф ", се споделя в позицията му. 

Янев отдава рецесията на демографската злополука, корупцията и положението на стопанската система. 

" Икономиката не действа пълноценно. Няма предвидимост във връзка с разпоредбите. Липсват подобаващи условия за развиване и реализация на частната самодейност. Доходите не престават да бъдат унизително ниски, а високите равнища на инфлация ги обезценяват още повече. Ставаме все по-бедни, а животът – все по-скъп ", се споделя в " манифеста " на партията. 

В обяснението за какво е избрал името " Български напредък ", той споделя, че е " извънредно време да спрем да приказваме за " непоклатимост “ и " резистентност " и е " Време е да приемем, че не заслужаваме нищо по-малко от непрестанно развиване напред. Време е да приемем, че заслужаваме напредък ". 

В позицията, с която афишира партията си, Стефан Янев не загатва нищо по външнополитическата ориентировка на плана му. Преди седмици неговата сътрудничка беше оповестила, че партията няма да слага под въпрос участието на България в НАТО и Европейски Съюз, въпреки че в плана считат, че " страната ни би трябвало да води смислена и уравновесена външна политика и по-ефективно да употребява участието си в тези съюзи, както и в други мултилатерални форми на съдействие ".

Няколко дни по-късно Янев направи разбор на войната в Украйна, в който оправда руската военна експанзия с това, че имало риск от вероятно нахлуване на украинските управляващи против сепаратистите в Донецката и Луганската републики, и разгласи, че " ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР