Български възход“ регистрира кандидатдепутатските си листи за предсрочните парламентарни избори

...
Български възход“ регистрира кандидатдепутатските си листи за предсрочните парламентарни избори
Коментари Харесай

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев ще води листата в Пловдив

„ Български напредък “ записва кандидатдепутатските си листи за предварителните парламентарни избори на 2 април, написа dnevnik.bg.
Лидерът на партията Стефан Янев още веднъж ще води в два региона – в софийския 23-ти и в Пловдив-град. На вота през октомври Янев поведе листата в 24-и многомандатен гласоподавател регион (МИР) София, само че в този момент е избрал да се яви от региона, който излъчва най-вече депутати (19) в Народното събрание. Там, на предишните избори отпред бе някогашният длъжностен министър на младежта и спорта в държавното управление на Огнян Герджиков Даниела Дашева, която този път ще е подгласник на Янев.
Неговият заместител и дясна ръка Виолета Комитова този път ще води листа единствено в една област. За вота на 2 април някогашният районен министър е избрала да се състезава от Бургас като е преотстъпила водаческото място в Пловдив област на водача на „ Земеделски национален съюз “ Румен Йончев, който в последните 10 години мина през голям брой политически превъплъщения – от народен представител на Българска социалистическа партия, през съдействие с Яне Янев и Николай Бареков до присъединяване в листите на „ Изправи се! Мутри вън! “ на Мая Манолова предходната година. Миналата година Йончев беше неин подгласник и откакто Комитова избра да влезе от Бургас, той също откри място в 48-я парламент.
 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР