Български възход“ направи дарение на Националната спортна база по борба

...
Български възход“ направи дарение на Националната спортна база по борба
Коментари Харесай

Стефан Янев: Пожелавам на всички малки спортисти здраве, целеустременост и много шампионски титли

„ Български напредък “ направи подаяние на Националната спортна база по битка в „ Дианабад “, София за закупуване на спортни екипи и съоръжение.

Лидерът на политическата мощ Стефан Янев и проф. Даниела Дашева  от „ Български напредък “ посетиха спортния център.

Тук сме, с цел да се срещнем с едни млади спортисти, деца, които се занимават интензивно с битка и са тръгнали по пътя на спортното майсторство, разяснява Стефан Янев и пожела да забележим в бъдеще доста от тях първенци, да популяризират името на България и да се стремят към високи спортни триумфи.

От ПГ на „ Български напредък “ посетихме тези деца със алегорични дарове за Коледа да ги поздравим и поощрим в тяхното изпитание, уточни господин Янев. Той добави, че са създали подаяние, с което да им бъдат купени съответното съоръжение, трика, това, което е належащо за практикуването на спорта и което да им даде в допълнение самочувствие, че са тръгнали по верния път.

В този център се основават бъдещите олимпийски, международни, европейски първенци по битка, сподели проф. Дашева. По думите ѝ в Центъра упражняват и дребни и огромни и е хубаво, че децата могат да се срещат с тези, които към този момент са пораснали и са майстори в битката, с цел да виждат образеца на първенците.

В този спорт нещата се случват, тъй като има младо потомство, което се занимава с него, уточни проф. Дашева. Семейната традиция в битката очевидно е доста мощна, защото чух доста имена на наши олимпийски и международни първенци, чиито деца и внуци упражняват тук, добави господин Янев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР