Български успех в едно доста необичайно състезание, набиращо все по-голяма

...
Български успех в едно доста необичайно състезание, набиращо все по-голяма
Коментари Харесай

За трети път: Българин е първи в света по тунинговане на коли

Български триумф в едно много извънредно съревнование, набиращо все по-голяма известност у нас и в международен мащаб. 29-годишен мъж стана за трети следващ път международен първенец в дисциплината „ Фолиране на коли” или по-точно слагане на цветно или защитно фолио върху автомобила. Иван Тенчев е на 29 години от град Варна.

„ При едно такова съревнование в действителност няма елементарно, да работиш напрегнат, за малко време, да бъдеш притискан от сътрудници, за гърба ти да стоят не дребен брой хора, които те гледат в ръцете и чакат да сгрешиш. Всичкото това си оказва въздействие и оказва напрежение и съм повече от благополучен, че за следващ път успяхме да вдигнем българското знаме на най-високата стълбичка”, споделя Иван Тенчев.

В надпреварата вземат участие 12-те най-хубавите инсталатори в целия свят, класирали се посредством събрани точки в ранглистата от местни шампионати.

„ Състезанието мина в два дни, първия ден имахме 3 рунда и от тези 3 рунда останахме 6 индивида за идващия ден - полуфинал и край. Имахме да облепяме предна ризница на автомобил за 45 мин., което е извънредно малко време. Наистина равнището тази година беше извънредно високо. И на финала към този момент имахме за час и 10 мин. да облепим, цяла страница на автомобил; от задния калник до предния, в това число дръжки, огледала и всичко, което може да се сетите, което има по един автомобил. Но съумях тъкмо до последната секунда да завърша всичко, което мисля, че беше едно от най-важните неща с качеството на работа и това да успеем да победим”, споделя Иван.

А оценяването обгръща всички действия по автомобила и отвън него. „ Оценяват безусловно всичко, от това по какъв начин си подготвяш автомобила за лепене, какъв брой чисто работиш, дали към теб е разбъркано, дали има останки от фолио, принадлежности и всичкото това нещо се гледа. Имаме особено спонсорски лога, където би трябвало да бъдат позиционирани на точни места. Имаме експедитивност, качество на работа имаме завършеци, ръбчета, когато го погледнеш да не наподобява като фолио, а да си зададеш въпроса „ Боя ли е, фолио ли е?” и всичко това се калкулира в крайните точки”.

Иван открива своя гений в тази специалност, инцидентно. „ Един ден си взех гараж чартърен, взех решение да си върша нещо в него през почивните дни и от смешка на смешка, стана работата с това да облепям коли, да затъмнявам стъкла и по този начин към този момент 12 години”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР