Български свещеници ще бъдат назначени от днес в храм Св.

...
Български свещеници ще бъдат назначени от днес в храм Св.
Коментари Харесай

Патриарх Неофит иска от Москва зелена светлина да отвори Руската църква, назначи български свещеници

Български свещеници ще бъдат назначени от през днешния ден в храм " Св. Николай Мирликийски ", прочут като Руската черква. Това е разпоредил патриарх Неофит, оповестиха от Софийската света митрополия. 

Целта е в църквата да бъдат възобновени нормалните богослужения. 

" Софийската света митрополия подсигурява, че никаква част от имуществото на църквата няма да бъде погубена или повредена. Както и до момента, вярващите ще могат да се поклонят пред мощите на свети Серафим Софийски и да измолват неговата плодородна помощ и поддръжка ", се споделя още в него.

" Действието на Негово Светейшество е подбудено от грижа за вярващите, опазване на положителния ред в църквата и следва да бъде разбирано единствено в неговия нравствен аспект. С него не се засягат вещни или други права на който и да било, каквито са им обезпечени от светските закони ", прецизират още от митрополията.

Останалите въпроси, свързани със собствеността на храма и неговото бъдеще, ще бъдат разисквани на постоянното съвещание на Светия синод, което ще се организира на 3 октомври. 

Патриарх Неофит, който е и софийски митрополит, е уведомил за дейностите си главата на съветската православна черква Кирил. 

" Негово Светейшество чака подпомагане от посолството на Руската федерация в София за отварянето на храма и продължаването на неговия плодороден живот, който играе значима роля за духовното въздигане на православните християни ", пишат още в известието.

Не се показва кои и какъв брой свещеници ще бъдат " командировани " в заключената все още съветска черква. В известието се споделя единствено, че, преди да поемат своите отговорности, те са били признати от патриарха и са получили неговата благословия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР