Български следователи заминават за Одрин заради убийството на граничния ни

...
Български следователи заминават за Одрин заради убийството на граничния ни
Коментари Харесай

Български следователи заминават за Одрин заради убийството на граничен полицай

Български следователи отпътуват за Одрин поради убийството на граничния ни служител на реда:

България ще изиска екстрадиция на арестуваните в Турция за убийството на граничен служител на реда край Елхово. Това научи NOVA. Ако арестуваните не бъдат екстрадирани, законът разрешава да се повдигне задочно обвиняване против тях.

Двама следователи от Националната следствена работа отпътуват за Одрин в ранните часове в сряда. Причината за пътуването е следствието за гибелта на 32-годишния Петър Бъчваров. На място те ще работят с сътрудниците си от Турция, откакто през днешния ден българската страна изиска подпомагане от Анкара. В писмо от ВКП са посочени съответни неща, които родното следствие ще желае да узнае. Освен огледи на мястото на случая, разпит на арестуваните, ще се ревизира и събраната досега информация от турска страна.

До момента България и Турция извънредно интензивно и ползотворно си спомагат по следствието, заради което родните управляващи не чакат пречки от турска страна. У нас към този момент са конфискувани налични записи от камери, направени са два огледа на мястото на стрелбата, разпитани са очевидци.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че в турските управляващи са задържали един обвинен за стрелбата против български граничен служител на реда край Елхово. По-рано от прокуратурата оповестиха, че арестуваните са двама – стрелец и помощник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР