Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла

...
Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла
Коментари Харесай

Български съдия на Джошуа - Пулев

Български арбитър ще получи наряд за борбата за международната купа по бокс за експерти в тежка категория сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Той ще бъде поканен персонално от управата на Британския боксов ръб за надзор (British Boxing Board of Control), написа bTV. Като висшо управително тяло на професионалния бокс в Обединеното кралство на него се пада отговорността да избере реферите за събитието на 28 октомври в Кардиф.

Главен съдия на дуела на "Принсипалити стейдиъм " в столицата на Уелс обаче ще бъде британец, който ще бъде и още един от общо четиримата съдии. Последният от тях наложително ще бъде определен от народност, друга от тези и на двамата боксьори.

"Според правилника ни основният съдия ще бъде наложително представител на Англия. От там ще бъде и още един от съдиите. Останалите двама са разпределени по този начин: един определен от страната, от която идва кандидатът за международната купа, и един, който да бъде безпристрастен. Работим по тази формула в 95% от дуелите ", разкрива Робърт Смит - общоприет секретар на Британския боксов ръб за надзор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР