Артурс Силовс направи рекордните в кариерата си 42 спасявания, в

...
Артурс Силовс направи рекордните в кариерата си 42 спасявания, в
Коментари Харесай

Флорида се откъсна на Бостън след обрат

Артурс Силовс направи рекордните в кариерата си 42 спасявания, включително 21 в третата част, с цел да помогне на Ванкувър за триумф с 4:3 като посетител на Едмънтън в плейофите в Западната конференция на НХЛ.

Брок Бузър вкара два гола и подаде за още един за Кенъкс, които към този момент водят с 2-1 победи в полуфинала. Другите два гола бяха на Елиас Линдхолм, който изравни резултата в 8:35 минута на мача, а по-късно се разписа уверено за 4:2 в 17:35 на втория интервал. Джей Ти Милър и Куин Хюз приключиха с по две асистенции за спечелилите.

За домакините от Едмънтън Матиас Екхолм при числено предимство при започване на мача, както и Леон Драйзайтл и Евън Бушар вкараха и подадоха за още един гол. Вратарят им Стюърт Скинър нямаше добър ден и пусна четири гола в първите 15 удара, които трябваше да отрази.

Джей Ти Милър от Ванкувър пък уцели гредата на празна врата с изстрел от своята зона, само че секунди по-късно домакините се върнаха в мача с гола на Бушар за 3:4.

Флорида Пантърс към този момент води с 3-1 победи над Бостън в полуфинал на Изток, откакто се наложи в четвъртата среща с 3:2 като посетител. Сам Бенет и Александър Барков вкараха за спечелилите в границите на 3:50 минути в третия интервал на срещата.

Домакините може би се виждаха покрай успеха, откакто поведоха с 2:0 до 16-ата минута на мача с головете на Давид Пастранак при числено предимство след пас на Джейк де Бръск, както и на Брандън Карло със независим пробив.

След това обаче гостите упражниха сериозен напън и вратарят на Бостън Джереми Суеймън имаше много работа, отразявайки още 38 изстрела, с изключение на двата гола.

В началото на втората част Антон Лундел понижи след първата от двете асистенции на Еван Родригес. И през последния интервал от мача гостите направиха петия си поврат след закъснение от две попадения в плейофите. Победното попадение на Барков падна в 7:31 минута на третия интервал, откакто той получи шайбата от ляво, стреля вдигайки малко с лопатката, едвам прелети над ръкавицата на вратаря Суеймън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР