Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла

...
Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла
Коментари Харесай

Български съдия на мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев

Български арбитър ще получи наряд за борбата за международната купа по бокс за експерти в тежка категория сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев , научи bTV.

Той ще бъде поканен персонално от управата на Британския боксов ръб за надзор (British Boxing Board of Control). Като висшо управително тяло на професионалния бокс в Обединеното кралство, на него се пада отговорността да избере реферите за събитието на 28-ми октомври в Кардиф.
 2111471618.jpg
Главен съдия на дуела на " Принсипалити стейдиъм " в столицата на Уелс обаче ще бъде британец. Британец ще бъде и още един от общо четиримата рефери. Последният от тях наложително ще бъде определен от народност, друга от тези и на двамата боксьори.

" Според правилника ни, основният съдия ще бъде наложително представител на Англия. От там ще бъде и още един от съдиите. Останалите двама са разпределени по този начин: един определен от страната, от която идва кандидата за международната купа и един, който да бъде безпристрастен. Работим по тази формула в 95% от дуелите ", издава в изявление пред телевизия " Скай спортс " Робърт Смит - общоприет секретар на Британския боксов ръб за надзор.
 2111471620.jpg
За повторно в 9-годишната си професионална кариера и за втори през последните 3 години Кубрат Пулев (26 мача, 25 победи, 13 с нокаут) се изправя в пряк конфликт за пояса на международен първенец в тежка категория - най-престижното отличие в бокса. Пояс, прочут в историята като Пояса на великия Мохамед Али.
 2111471622.jpg
Антъни Джошуа (19 мача, 19 победи, 19 с нокаут) сега е притежател на три пояса на международен първенец в " кралската категория " - WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международна боксова федерация) и IBO (Международна боксова организация).

btvnovinite.bg

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР