Български пощи“ спира пратките за Израел от утре. Считано от

...
Български пощи“ спира пратките за Израел от утре. Считано от
Коментари Харесай

„Български пощи“ спира пратките за Израел

„ Български пощи “ стопира пратките за Израел от на следващия ден. Считано от 16 април приемането на колета за Израел се прекратява, оповестяват от компанията. Причината е  анулация на полетите на авиопревозвача.

При смяна на обстановката, информация ще бъде оповестена на уеб страницата на сдружението.

На 23 октомври  предходната година компанията също беше прекратила приемането на всички  типове пощенски и куриерски /EMS/ колета за Израел поради анулирани полети. Възстанови приемането на колета на 10 февруари.

Причината за преустановяването на полетите до Израел е нарасналата заплаха в района. В събота против неделя Иран обстреля стратегически обекти в страната с дронове в първата сходна по рода си директна офанзива.
Заради офанзивата в неделя през нощта по неотложност се събра Съветът за сигурност на Организация на обединените нации.
На съвещанието Иран и Израел си размениха взаимно обвинявания. Генералният секретар на организацията Антонио Гутереш пък предизвести: „ Близкият изток е на ръба. Хората в района са изправени пред действителната опасност от унищожителен пълномащабен спор. Сега е моментът тази опасност да се обезвреди и напрежението да деескалира. Момент да бъде проявена оптималната въздържаност “.

Той подсети на страните членки на Организация на обединените нации, че е неразрешена като цяло използването на мощ против териториалната целокупност и политическата самостоятелност на която и да е страна.

По време на незабавното съвещание Израел и Иран си насочиха взаимни обвинявания.

Постоянният представител на Иран при Организация на обединените нации Амир Сайед Иравани съобщи, че
страната му „ ще отговори пропорциално “
на всяка военна интервенция на Съединени американски щати против нея, съобщи Ройтерс.

Иравани сподели, че нападението на Техеран против Израел било „ належащо и съразмерно “.

В същото време непрекъснатият представител на Израел в Организацията на обединените народи Гилад Ердан упрекна Иран в нарушение на интернационалното право.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР