Български пощи поддържат пощенска станция за приемане и доставка на

...
Български пощи поддържат пощенска станция за приемане и доставка на
Коментари Харесай

Български пощи обясниха как се изпращат писма до Антарктика

Български пощи поддържат пощенска станция за приемане и доставка на кореспондентски колета на остров Ливингстън, оповестяват от сдружението по 30-ата българска антарктическа експедиция.

Пощата има договорни връзки с Антарктическия институт от 27 години.

Създадена е специфична технология за приемане, таксуване и експедиране на кореспондентски колета. Дружеството дава в малко количество служебни формуляри, описи, адресни етикети, пощенски чували и брошури с цените. На избран от управлението на Антарктически институт член от експедицията се предава против автограф пощенско клеймо за краткотрайната пощенска станция, гравирано 1090 " Poste Bulgare Antarktika ".
 Втората група от български учени отпътува за Антарктида
Втората група от български учени отпътува за Антарктида

Очаква се те да дойдат на Българската полярна база през последната седмица

Пратките, изпращани от участниците в експедицията, които са подадени във краткотрайната пощенска станция, след преместването им до България от член на експедицията, се предават на началника на Софийската централна пощенска станция, който провежда обработката и доставката им на получателите.

Пратките за остров Ливингстън пък се събират в абонаментна пощенска кутия № 599 в Софийската централна пощенска станция. Те се предават на акредитиран член от експедицията, който да ги придвижи и достави на получателите.

След привършване на експедицията и закриване на краткотрайната пощенска станция пощенското клеймо и неизползваните пощенски чували се връщат в " Български пощи ".

От Български пощи припомнят, че през юли 2021 година са пуснати в приложимост серия от две пощенски марки и специфичен пощенски щемпел, отдадени на 200-годишнината от откриването на Антарктида и 50-годишнината от началото на научните проучвания на Ледения континент, които българската страна прави. Художник на плана е Атанас Атанасов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР