Български лекарски съюз с недоумение следи окупацията на Парламента, започнала

...
Български лекарски съюз с недоумение следи окупацията на Парламента, започнала
Коментари Харесай

БЛС за ситуацията с медицинските сестри: Подобни действия са абсурдни и недопустими!

Български лекарски съюз с неразбиране следи окупацията на Парламента, почнала предходната нощ и траяла и тази заран. Съсловната организация показва своето отвращение от опита за замяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически борби и политически рекет. Това се показва в позиция на Управителния съвет на Българския лекарски съюз, оповестена на уеб страницата на БЛС.

"Уважаеми сътрудници,

Здравето няма цвят.

Български лекарски съюз е безапелационен: Подобни дейности са неуместни и неприемливи!

Извънредно състояние с барикадираните медицински сестри

Налагането на политически претенции не става посредством окупация на Народното събрание и нарушение на демократичния развой.

Мислехме, че България е направила своя цивилизован избор към свободно и демократично общество и че е възприела демокрацията като съществена полезност.

Съсловната организация изрично се разграничава от дейностите на хора с неустановена легитимност и неразбираема представителност, които за следващ път постановат неуместни и неверни внушения, слагат изцяло своеволни и непрекъснато ескалиращи претенции.

Подобно държание, основаването на безпорядък, внасянето на в допълнение напрежение в съсловието могат да доведат единствено и само до отрицателен резултат - и за пациентите, и за експертите по здравни грижи и за лекарите ", оповестиха от БЛС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР