Български компании участват в изпълнението на проекти за над 500

...
Български компании участват в изпълнението на проекти за над 500
Коментари Харесай

Наши компании участват в проекти за над €500 млн. в Индия

Български компании вземат участие в осъществяването на планове за над 500 млн. евро в Индия. Днес заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев се срещна с представители на сдружението " Ексайтъл” (Excitel Broadband) – българско дружество, което е най-бързо развиващият се снабдител на интернет в Ню Делхи и Хайдерабад. Компанията работи с съвсем всички водещи снабдители на интернет в Индия (в 150 индийски града). През 2016 година тя е получила лиценз за пряк снабдител на интернет в двата индийски града (Делхи и Хайдерабад). Само в тях, общият брой на интернет потребителите доближава 190 000, а за компанията към този момент работят към 500 души в Индия, стана ясно по време на срещата. " Поздравления за резултатите, които постигате. Надявам се вашият образец да е основа за задълбочаване на партньорството с Индия в областта на осведомителните и информационните технологии, включително и с разкриването на повече смесени компании ", уточни зам.-министър Манолев. Той се ангажира и че българската страна ще продължи да поддържа родните компании, които оперират на индийския пазар и се срещна с проблемите и компликациите, които срещат на място. " В идващите дни ми следва и среща на високо равнище в индийското Министерство на електрониката и осведомителните технологии и по време на нея ще подчертавам на резултатите на Вашата компания, като образец какъв брой доста можем да реализираме в тази сфера, в случай че обединим старания ", акцентира Александър Манолев.

Примерът на " Ексайтъл” не е изолиран – редица други български компании също оперират сполучливо на индийския пазар. През юли 2016 година българската компания " Грийнзоун България”, която е част от българския консорциум " АСПА Инженеринг”, бе сертифицирана дружно с техните индийски бизнес сътрудници по програмата " Make in India” за реализация на огромен капиталов план в Индия за построяването на виртуална канализационна мрежа в страната, включваща създаване, инсталиране и поддръжка на стотици хиляди био-тоалетни в Индия. През 2017 година компанията " Грийнзоун България " ЕООД започва и различен огромен капиталов план в Индия за построяването на огромен фотоволтаичен парк, с потенциал 500 MW, покрай гр. Патна в индийския щат Бихар. Към момента се възнамерява българско присъединяване за 5 млн. $ в плана, а прогнозите са общата му стойност да доближи към 500 млн. евро.

През ноември 2014 година бе пуснат в употреба нов български цех за пакетиране на течен битум край Мумбай на стойност 2.2 млн. евро, построен от българо-индийския холдинг " Прайм Стар Петролиум енд Инфрастръкчър Лимитед ". Това е и най-голямото оборудване за пакетиране на битум в Азия. Българската компания " Хюве Фарма " откри джоинт‐венчър цех в Индия за произвеждане на ветеринарни фармацевтични артикули (край град Пуне).

Също по този начин български ИТ експерти са създали новаторски приложения за мобилна сигурност (iSOSu App и Imarecon), които могат да изпращат незабавни незабавни SOS сигнали единствено с едно кликване и да проучват изображения и видеозаписи за различаване и следене в действително време. Двете поръчки сполучливо обслужват обособени клиенти и полицейски ръководства в Индия.

Зам.-министър Манолев е на посещаване в Индия за присъединяване в Осемнадесетата сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно-техническо съдействие. В програмата му са включени срещи в министерствата на търговията и на осведомителните технологии, с управлението на най-голямата бизнес организация в Индия, с евентуални вложители и др.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР