Български инвеститори, начело с бившия главен изпълнителен директор на Лукойл

...
Български инвеститори, начело с бившия главен изпълнителен директор на Лукойл
Коментари Харесай

Български инвеститори, начело с Валентин Златев, ще строят хотел в Танзания

Български вложители, отпред с някогашния основен изпълнителен шеф на " Лукойл България " Валентин Златев, ще строят първокласен петзвезден хотел в Танзания. Това излиза наяве от обява на и репортаж на локална телевизия.

Хотелът ще е под марката на немската верига " Кемпински " (Kempinski), а плануваната инвестиция възлиза на 72 млн. $.

Освен Валентин Златев, в делегацията, посетила Танзания през септември, са още някогашният министър на туризма Николина Ангелкова от ГЕРБ и изпълнителният шеф на " Тера Тур Сервиз " Лъчезар Тодоров, излиза наяве от оповестените фотоси.

Българската делегацията е била водена от Аюб Ибрахим, който е основен изпълнителен шеф на интернационалната конференция по туризъм и вложения Мавриций - Англия.

Те са имали срещи с министъра на естествените запаси и туризъм на Танзания доктор Дамас Ндумбаро в столицата Дар ес Салаам и с Кътбърт Нкубе, ръководител на Африканския съвет по туризъм.

Плановете са строителството на Kempinski resort да стартира през януари 2022 година Той ще се намира в Тарангире в северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети.

Към момента няма публична информация от Валентин Златев и Николина Ангелкова за проектите им за бизнес начинанието в източноафриканската страна. От обявата не излиза наяве дали и Ангелкова ще взе участие в инвестицията на хотела.

Валентин Златев е измежду най-големите хотелиери у нас.Туристическата му компания " Тера Тур Сервиз " е притежател на седем хотела - един в Правец, пет на морето и на 5-звездния в центъра на София " Хаят Риджънси ", повдигнат на мястото на някогашния хотел " Сердика ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР