Български гражданин с адвокатски права е участвал в схема за

...
Български гражданин с адвокатски права е участвал в схема за
Коментари Харесай

Българин участвал в схема за пране на венецуелски пари

Български жител с адвокатски права е взел участие в скица за банкови преводи от Венецуела към банка в България и следващо превеждане на парите към банки в други страни, за финансиране на действия като закупуване на храни и действие на спортна федерация. Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров след изключителна среща в Министерския съвет сред премиера Бойко Борисов и американския дипломат Ерик Рубин.
 пресцентър, Министерски съвет
Службите на двете страни обменят информация по отношение на следствието на канала за банкови преводи, а ДАНС към този момент ревизира банката у нас, в която българският жител е разкрил адвокатска доверителна сметка с подсметки, от които постъпилите от Венецуела пари се трансферират в други страни.

Паричните преводи към банката са правени от държавни петролни компании във Венецуела, само че към момента не е ясно за какъв интервал обратно е работила тази скица. Освен съответната банка, ДАНС ще ревизират и всички останали банки у нас за преводи от Венецуела. Когато има цялостна картина на направените преводи, ще се реши, дали да се предприеме наказателна процедура за пране на пари, изясни Цацаров.

По думите му титулярът на сметката обитава в разнообразни страни и все още не е в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР