Български гражданин, капитан на кораба Джъмбо, разлял тонове дизелово гориво

...
Български гражданин, капитан на кораба Джъмбо, разлял тонове дизелово гориво
Коментари Харесай

Задържан е капитанът на българския кораб, разлял тонове гориво в Сърбия

Български жител, капитан на кораба " Джъмбо ", разлял тонове дизелово гориво в Дунав край Нови Сад, е арестуван през вчерашния ден за 48 часа и е обвинен за основаване на опасност за околната среда, сръбски медии.

Разливът от кораба " Джъмбо " е в плавателната част на реката, по повърхността ѝ. Сръбският " Телеграф " по-рано през седмицата, че част от петното е понесена по реката от Нови Сад в посока Белград.

Данните за размерите гориво, които корабът е разлял, варират: от 20 в първите дни до 25-30 хиляди литра, съгласно Би Ти Ви - 35 хиляди Последните данни, в случай че се съди по обява на в. " Данас ", на информация от капитана на кораба.

на сръбското министерство за околната среда е за 25-30 хиляди литра. Съобщението сочи, че се изследват пробите от водата.

Последиците се прецизират

Къпането в региона е неразрешено, в това число на новосадския плаж " Щранд ".

Засега няма данни за измиране на риба. Някои сръбски медии обаче приказват за задаваща се " екологична злополука ".

За " Мондо " еколози и биолози, че има риск за флората и фауната в реката, само че се вземат ограничения и сръбската столица не би трябвало да е наранена. Друг специалист за N1, че един литър нафта може да замърси милион литра вода, само че са нужни точни данни, с цел да се откри вероятността за това.

 Андерсен разказва в пътепис българските градове по Дунав Андерсен разказва в пътепис българските градове по Дунав

Пред Би Ти Ви шефът на притежателя на кораба, Веселин Рубчев, за " техническа " причина за разлива. Изключва казусът да е обвързван с неточност на екипажа или проблем с горивото. Попитан за риска за България, споделя: " Не съм експерт, само че допускам, че няма риск за България. Ще бъде уловено в Сърбия и ще бъде унищожено. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР