Български фотографи с награди от престижни международни конкурси гостуват от

...
Български фотографи с награди от престижни международни конкурси гостуват от
Коментари Харесай

Български фотографи с престижни награди гостуват в ГХГ-Пловдив

Български фотографи с награди от влиятелни интернационалните състезания гостуват от през днешния ден в Градската художествена изложба (ГХГ) на Главната улица в Пловдив. Градът под тепетата е от през днешния ден хазаин на третото показване пред родна аудитория на пътуващата галерия след триумфа й в София и Варна.

До края на септември на втория етаж в Залите за краткотрайни експозиции на ГХГ посетителите могат да видят фотоси на 43-ма от най-хубавите родни фотографи. Сред тях са фоторепортерът на Reuters Стоян Ненов – първият българин, притежател на премията „ Пулицър “ в категорията за „ Снимки от горещи вести “, Мартин Чичов – притежател на влиятелната премията на Nikon за екшън фотографията от средата на 90-те, отразяваща зараждащата се скейт и стрийт просвета в България, Надежда Павлова – отличена с премия от Международния олимпийски комитет (МОК) за фотографията ѝ от връх Тодорка.

Сред фотосите е и портрет на Симеон Сакскобургготски, сниман от Георги Богданов и Борис Мисирков и получил специфичната премия на журито Grand prix de la découverte в Париж и доста други. При засилен интерес от страна на пловдивската културна общност фотоизложбата бе открита от Гергана Мудова от фондация МУСИЗ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР