Български фермери заявиха, че ще настояват пред комисията по земеделие

...
Български фермери заявиха, че ще настояват пред комисията по земеделие
Коментари Харесай

Фермери ще настояват да бъдат временно спрени европарите за животновъдството

Български фермери обявиха, че ще упорстват пред комисията по земеделие на Европейски Съюз да бъдат краткотрайно спрени парите за бранш " Животновъдство ", тъй като те не се разходват оправдано.

„ Ние ще помолим Комисията да дойдат, в случай че би трябвало те да видят какво се случва в България, и тогава да бъде спряно финансирането от Европейската комисия, тъй като сега получаваме едни средства по документи, приказват се едни огромни суми, а нищо при нас действително не идва ", заяви Бойко Синапов от Обединени български животновъди.

" Така че, ще помолим Комисията да приключи това нещо, да си подредим двора, като постоянни членки на Европейския съюз и тогава да продължим.Който оцелее, тъй като ние завършваме ", добави той.

Междувременно Европейската комисия утвърди българска скица от 143,5 млн. лв. в поддръжка на фермерите, отглеждащи огромни и дребни преживни животни, производители на мед, плодове, зеленчуци, ориз и розово масло, наранени от пандемията от ковид. 

Помощта ще се реализира под формата на директни заплащания. Тя не би трябвало да надвишава 290 хиляди евро на бенефициент и би трябвало да бъде предоставена до края на юни. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР