Български енергиен холдинг“, който обединява държавните енергийни дружества, обяви, че

...
Български енергиен холдинг“, който обединява държавните енергийни дружества, обяви, че
Коментари Харесай

БЕХ обяви преход към нисковъглеродна енергетика

„ Български енергиен холдинг “, който сплотява държавните енергийни сдружения, разгласи, че започва преход към нисковъглеродна енергетика.

В държавната институция е основана работна група „ Иновации в енергетиката “ със заповед на изпълнителния шеф Валентин Николов. Нейната цел ще е засилено развиване на иновационния капацитет на енергийните сдружения в България. Основен фокус се слага върху внедряването на новаторски енергийни технологии, цифровизация и обезпечаването на равномерен енергиен преход към потребление на чиста и нисковъглеродна сила.

Форматът ще разпознава подобаващи планови хрумвания и ще спомага в правенето на планови оферти до финансиращи институции и организации за реализация на енергийни нововъведения и проучвания за реализиране на конкурентоспособност и висока добавена стойност в енергийния бранш в страната ни.

В състава на работната група са включени представители на енергийните сдружения от групата на „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД, като се планува привличане на заинтригувани страни, участващи в национална, европейска и интернационална екосистема, за обмяна на опит, експертиза, познания, положителни практики и ноу-хау в региона на енергийните нововъведения.

Както е известно, дивиденти от облагата на АЕЦ „ Козлодуй “ и на Електроенергийния систематичен оператор образуват позитивния финансов резултат на БЕХ от 270 млн. лева за първото тримесечие на 2021 година, до момента в който работещият на въглища Топлоелектрическа централа Марица Изток – 2 генерира загуба за интервала от 81 млн. лева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР