Българската тенисистка Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на

...
Българската тенисистка Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на
Коментари Харесай

Шиникова се класира за втория кръг в Монастир

Българската тенисистка Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на сингъл на шампионата по тенис на твърда настилка в Монастир, Тунис с награден фонд от 15 000 $.

31-годишната Шиникова, която е сложена под номер 1 в главната скица, надви с 4:6, 6:4, 6:0 над Талия Нилсън Гейтънби от Англия за 2 часа и 2 минути игра.

Двубоят стартира със серия от пробиви и в двете направления, а 17-годишната Нилсън Гейтънби съумя да измъкне първия сет след 6:4. Във втория сет двете тенисистки си размениха по един пробив до 3:3 гейма, след което българката пое надзор над мача.

Шиникова завоюва три от идващите четири гейма във втория сет, а в третия бе безкомпромисна, като го затвори, печелейки 16 от заключителните 17 точки.

За място на четвъртфиналите Шиникова ще играе с победителката от мача сред Селина Атай от Турция и Ана Бугуфа от Франция.

На двойки обаче Шиникова завърши присъединяване си в шампионата. В тандем със сръбкинята Елена Милованович двете отстъпиха с 6:2, 6:7(6), 8-10 на Талия Нилсън Гейтънби и Ела МакДоналд.

Шиникова и Милованович, които бяха сложени под номер 1 в схемата, имаха мачбол в тайбрека на втория сет при резултат 6:5 точки, само че го пропуснаха и в последна сметка английската двойка стигна до поврат, с който Нилсън Гейтънби взе непълен реванш за загубата си на сингъл от Шиникова по-рано през днея.

Автор: Георги Крумов/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР