Българската технологична компания "Телелинк бизнес сървисис груп" ("ТБС Груп") може

...
Българската технологична компания "Телелинк бизнес сървисис груп" ("ТБС Груп") може
Коментари Харесай

Собственикът на Нова телевизия и БТК имат намерение да закупят Телелинк

Българската софтуерна компания "Телелинк бизнес сървисис груп " ( "ТБС Груп ") може да има напълно нов притежател. Интерес към мажоритарен пакет акции на търгуваната на Българската фондова борса е изразила "Словения Броудбанд С.а.р.л. ", гласи известие до вложителите.

В родната компания е постъпило писмо за желание за закупуване на мажоритарен пакет "от минимум 51% ". Писмото не съставлява обвързваща оферта, като наред с други условия, закупуването е предмет и на утвърждение от органите по конкуренция, гласи известието. От "Телелинк " показват още, че ще позволен "Словения Броудбанд " да извършат бизнес, финансов и юридически разбор, прецизира money.bg.

"Словения Броудбанд " е записана в Люксембург. Тя има дъщерните сдружения в България, които са притежатели на "Българска телекомуникационна компания и "Нова Броудкастинг Груп ", най-голямата медийна група в България.

Новината за интерес към мажоритарния пакет в "Телелинк " идва дни след изказване на съоснователя и притежател на 67% от капитала Любомир Минчев, в което той показва подготвеност "да предложим за продажба на БФБ мажоритарен пакет от акции в размер на над 50%, считано от началото на 2022 година "

"Логично поради впечатляващия растеж, разширяващото се пазарно наличие и отличните финансови резултати през последната година "ТБС груп " навлиза от ден на ден и в полезрението на огромни интернационалните компании от сферата на ИКТ с изявено наличие и упоритости на Балканите и европейския пазар като цяло. Считам, че "ТБС груп " е достигнала равнище на развиване, на което такава компания би имала интереса да влезе в ролята на стратегически вложител, който да форсира и мултиплицира доста капацитета на "ТБС груп ", написа той.

За първото полугодие на 2021 година компанията, която е притежател и на няколко дъщерни сдружения на Балканите, регистрира растеж на приходите от 51% до 98,3 млн. лева и покачване на чистата облага ot 26,4% до 8,13 млн. лева

Пазарната капитализация на "Телелинк ", която излезе на българската борса едвам предходната година, е съвсем 200 млн. лева Към момента се търгуват свободно малко над 20 % от акциите ѝ, продадени от Минчев и други акционери.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР