Българската търговско-промишлена палата (БТПП) търси постиженията на всички фирми, стреми

...
Българската търговско-промишлена палата (БТПП) търси постиженията на всички фирми, стреми
Коментари Харесай

Постиженията и баланс на бизнес интересите търси БТПП

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) търси достиженията на всички компании, стреми се да усъвършенства цялостната икономическа среда и да балансира спорните бизнес ползи в България.

Това съобщи ръководителят на БТПП Цветан Симеонов в изявление за news.bg преди формалната гала за връчване на 26-те годишни награди за достижения в стопанската система - " Топ 100 на водещите компании през изтеклата година ".

Най-важно, съгласно Симеонов, е икономическите условия да бъдат атрактивни. Той е сигурен, че през актуалната година интерес съставляват резултатите, които демонстрират, че българският бизнес още веднъж е измежду най-оптимистичните в Европейския съюз.

В годишните награди на Българска търговско-промишлена палата вземат участие повече от 6 500 компании. По-важното обаче е тяхната представителност - те дават над 85% от Брутният вътрешен продукт на страната.

" Това не са единствено компании членове на Палатата, а са всички компании, които тъкмо са си изпълнили отговорностите и са разгласили своите счетоводни доклади. Нашата ранглиста се основава единствено на справедливи критерии, взети от формалните счетоводни доклади на фирите ", сподели Симеонов.

Той разясни, че изгодата на компаниите от присъединяване в класацията за премиите е, че те намират своето ясно място след разбор на техните резултати от стопанската активност по международно приети критерии. Първото място в класацията е много динамична и за това, че касае растежа на облагата, съотнесен към разнообразни други постоянни детайли на компаниите - активи, детайли на продажбите, акцентира шефът на БТПП.

За първи път е пусната комбинирана ранглиста от пет критерия, която в действителност демонстрира едно устойчиво и стабилно бъдеще на съответната компания. Най-високата премия на БТПП е статуетката " Хермес ", а участието на браншовите организации в Палата не е изискване за класацията.

За това от Търговско-промишлената палата приканват браншовите организации и районните покои да не престават да работят за възстановяване на икономическата награди.

По време на формалната гала на 26-те публични годишни награди на БТПП, първите компании, които получиха бронзова статуетка " Хермес " и грамота са - " КАМБРО ОЗАЙ БГ ЕООД ", " БАЙЕР - БГ ЕООД ", Национално съдружие " Недвижими парцели ", " Търговско-промишлена камара - Пловдив ", изключителният и пълномощен дипломат на Индия в България Н. Пр. Пуджа Капур и ръководителят на Търговската секция към Посолството на Виетнам в София Фам Таун Хуин.

С плакет и грамота бяха наградени и Bulgaria on Air, Българско национално радио (БНР), АМС ООД, Н АУТО СОФИЯ ЕАД, Бюро патенти и търговски марки " Божинов и Божинов " ООД, " БАУМАКС БЪЛГАРИЯ " ЕООД и " ГЕОТЕХМИН ООД ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР