Българската страна, и по-специално БДЖ оказва пълно съдействие за превозването

...
Българската страна, и по-специално БДЖ оказва пълно съдействие за превозването
Коментари Харесай

България организира специален превоз на контейнери за хора, останали без дом в Турция

Българската страна, и по-специално БДЖ оказва цялостно подпомагане за превозването на контейнери за настаняване на хора, останали без дом след земетресенията в Турция. Това съобщи министърът на превоза и известията Христо Алексиев на среща през днешния ден с посланика на Турция Айлин Секизкьок. В първия стадий ще бъде употребен интермодален превоз за доставка на 70-80 структури.

Посланик Айлин Секизкьок изрази дълбока признателност към българската страна, доброволците и донорите за съчувствието към потърпевшите от естественото злополучие и за оказаната помощ през последните 15 дни.

Вицепремиерът Алексиев съобщи още, че на граничния пункт Капитан Андреево следва стартирането в употреба на нови трасета за хладилни камиони. Те в допълнение ще допринесат за облекчение на прекосяването на хранителни артикули.

„ Основен приоритет за нас е понижаване на времето за прекосяване на стоките през граничния пункт “, увери Христо Алексиев. Той изрази вяра, че в близко бъдеще ще бъде подписан и меморандум за нов железопътен граничен пункт сред Ямбол и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР