Българската Специализирана прокуратура е новият домакин на Секретариата на Постоянната

...
Българската Специализирана прокуратура е новият домакин на Секретариата на Постоянната
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата ни е избрана за домакин на Секретариата на Постоянната конференция на прокурорите от Антимафия

Българската Специализирана прокуратура е новият хазаин на Секретариата на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност. Решението е взето на 06.12.2021 година на Седмата среща на мрежата, проведена с поддръжката на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). България поема ролята от Прокуратурата против проведена престъпност на Сърбия. Това се показва в обява на интернет страницата на ОССЕ.

През последните пет години тази платформа способства за усилването на районното съдействие и неофициалния продан на информация в битката против проведената престъпност и корупцията. Мрежата продължи да действа, макар провокациите на пандемията от COVID-19, и обезпечи непрекъснатост на активността си, употребявайки приспособен онлайн формат. Мрежата се уголемява през годините и сега включва прокуратури от дванадесет страни (Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Унгария, Италия, Черна гора, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения), а по-нататъшното разширение остава приоритет в дневния ред.
свързани новини5444на 07.12.20219944преди 1 часа
Дениз Мацолани, изпълняващ длъжността началник на Отдела за стратегически полицейски въпроси на ОССЕ, и Ирис Пилика, програмен служител- „ Икономическо съдействие и ръководство “, са препотвърдили продължаващата поддръжка на ОССЕ за мрежата и нейната задача за възстановяване на неофициалното трансгранично съдействие по наказателноправни въпроси. Създаването на мрежата се основава на наредбите на Конвенцията на Организация на обединените нации против транснационалната проведена престъпност.

ОССЕ поддържа Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, в границите на районния план „ Засилване на битката против транснационалната проведена престъпност в Югоизточна Европа посредством усъвършенствано районно съдействие при запор на активи, конфискация, ръководство и повторна приложимост на активи “, осъществен взаимно от Отдела за транснационални закани и Службата на координатора на икономическите и екологичните действия на ОССЕ. Проектът е с финансова поддръжка на Съединени американски щати, Италия, Германия и Обединеното кралство.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР