Българската смесена двойка Олимпия Душева и Денислав Цветанов спечели сребърните

...
Българската смесена двойка Олимпия Душева и Денислав Цветанов спечели сребърните
Коментари Харесай

Душева и Цветанов спечелиха сребро на Световната купа по кану-каяк

Българската смесена двойка Олимпия Душева и Денислав Цветанов завоюва сребърните медали в дисциплината 200 м каяк на Световната купа в Барнаул, Русия.

Те приключиха за 35,914 секунди, като изостанаха само от Мелина Андерсон и Петер Менинг от Швеция (35,530 секунди). На трето място в дисциплината останаха Джована Васконселос и Кевин Сантош от Португалия (35,924 секунди).



Това е и единственият орден за България от конкуренцията. Родните представители не съумяха да прибавят още квоти за олимпийските игри в Токио. До момента само Станилия Стаменова има виза за най-важния състезателен конгрес, който би трябвало да се състои през лятото на 2021 година в Япония. Тя завоюва квота на 200 м едноместно кану.

Олимпия Душева е щерка на една от българските митове в този спорт - бронзовия медалист на двойка каяк от олимпийските игри в Атланта през 1996 година Андриан Душев.
View this post on Instagram

В дисциплините едноместен каяк 200 м преди дни в Русия Душева приключи на осма позиция при дамите, до момента в който Цветанов остана шести при мъжете.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР