Българската състезателка по спортна гимнастика Валентина Георгиева получи тежка контузия

...
Българската състезателка по спортна гимнастика Валентина Георгиева получи тежка контузия
Коментари Харесай

Тежка контузия извади Валентина Георгиева от битката за медалите в Мюнхен

Българската състезателка по спортна гимнастика Валентина Георгиева получи тежка травма още при първия си опит във финала на прескок от Европейското състезание по спортна гимнастика.

Георгиева, която имаше упоритости за орден от конкуренцията пострада тежко при приземяването. Нашето момиче се хвана за крайници и извика мощно от болежка. На помощ и се притече лекарския екип в залата. Над 10 минути медицинските лица й оказваха първа помощ. Според първичните информации травмата е в коляното на състезателката.

За страдание, контузията постави завършек на присъединяване на Валентина, защото тя няма да има опция да направи втория си опит и публично беше записано, че не приключва финала.

Контузията на българката на практиката беше втората контузия в този край, защото по-рано италианката Ася Д " Амато също пострада. Преди два дни тя взе златото в многобоя.

Европейска шампионка на прескок стана унгарката София Ковач с 13.933 точки, следвана от Азия Д " Амато с 13.716 и Алин Фрийс (Франция) с 13.599 точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР