Българската рамкова позиция за Северна Македония вместо да засили връзките

...
Българската рамкова позиция за Северна Македония вместо да засили връзките
Коментари Харесай

Българската позиция за Северна Македония е нова разделителна линия

Българската рамкова позиция за Северна Македония вместо да ускори връзките ни на база нашата обща история, ще се трансформира в нова разграничителна линия на съмнение и злост. Това предизвестяват в декларация български и македонски жители, измежду които са историци, политолози и други.

Те считат, че българската позиция бележи завръщане към езика на националкомунизма, което е безусловно неприемливо.

" Но най-притеснителното е, че Рамковата позиция на българското държавно управление се препотвърждава категорично извънредно необяснимото за интернационалната общественост неуважително отношение към политическата и културна еднаквост на Република Македония. Отричането и понижаването на основаната през последните десетилетия македонска просвета може единствено да нагнети ненавист към България ", се показва в позицията.

Меdiapool разгласява без редакторска интервенция позицията, която се популяризира във Facebook и всички искащи може да я поддържат, като се подпишат под нея.

" Ние, Граждани на Република България и Република Македония, без разлика на политически пристрастия и национална еднаквост, общественици, български жители потомци на родове с корен от Македония,
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР