Българската прокуратура приключи разследването на катастрофата с автобус на магистрала

...
Българската прокуратура приключи разследването на катастрофата с автобус на магистрала
Коментари Харесай

Прокуратурата: Шофьорът е виновен за катастрофата с 45 жертви на „Струма“

Българската прокуратура завърши следствието на злополуката с рейс на автомагистрала „Струма“, при която починаха 45 македонски жители.

Причината за злополуката е загубата на надзор от лидера над рейса и високата скорост поради пътната конюнктура, заяви зам. основният прокурор Борислав Сарафов пред bTV.

„ Това е невиждана човешка покруса във връзка с броя на жертвите и интензивността на работата, която сме свършили. Разследването завърши и остава единствено да се осведомят управляващите в Македония по правосъден път, като се има поради, че фамилиите на починалите имат право да се срещнат с материалите по следствието “, сподели Сарафов.

Заключенията би трябвало да бъдат изпратени на македонските управляващи след единодушието на двете страни в деня на случая да се управляват единствено от българска страна.

При злополуката с рейс, станала на 23 ноември 2021 година, починаха 45 македонски жители, в това число водачът, а седем оцеляха. Сред починалите бяха 12 деца.

В разнообразни медийни изяви зам. основният прокурор Сарафов твърдеше, че няма връзка сред случая и пътната маркировка (въпреки признанието, че не дава отговор на изискванията), само че мантинелата, на която се нанизал рейсът, е рискова и е способствала за случая.

Впоследствие инфраструктурата към сектора на случая бе преработена няколко пъти.

Известно е, че рейсът е на 14 години, благосъстоятелност на македонския транспортьор „Беса транс“, а за последно е минал механически обзор три месеца преди злополуката.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР