Българската православна църква отбелязва Петдесетница - рождения ден на Христовата

...
Българската православна църква отбелязва Петдесетница - рождения ден на Христовата
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: В нашето размирно време на най-дълбока духовна криза, църквата отново е до нас като оазис

Българската православна черква отбелязва Петдесетница - рождения ден на Христовата Църква. Празникът е знак на сътворението на Света Троица - един от най-значимите и радостни в Православната черква.


В празничното си слово българският патриарх Неофит насочи обръщение за мир и единение.

" Празнувайки рождения ден на Църквата Христова – деня, когато Светият Божи Дух обилно се излива над всички правилни, съгласно обещанието на Възкръсналия и Възнесъл се в Небесата Господ Иисус Христос – се обръщамe към вас с обръщение за мир и единение, за единодушие и единодушие в нашия общ живот в лоното на светата Църква, в която всички ние, с религия и жива вяра, живеем и се спасяваме, намирайки в нея спокоен кей от стихиите на бурното житейско море.

И не щеш ли тази Църква, която към този момент две хилядолетия, във всяко време и на всяко място, ден след ден продължава да притегля към себе си такива, които се избавят (Деян. 2:47), e Църквата на Христа Иисуса, нашия Изкупител и Спасител, в която непроменяемо пребъдва и изпратеният ни в миналото от Него Утешител, Духът на Истината – същата тази Църква и през днешния ден, в нашето обезпокоително и размирно време, време на най-дълбока нравствена и духовна рецесия, още веднъж е до нас, като нравствен оазис измежду пустинята на безнадеждността. Оазис, където всеки, който е гладен и жаден за истина (Мат. 5:6), може да одобри Божия Дух, да живее в Божието наличие и да пие до насита от живата вода на Божието слово. Слово, което има силата да оживотворява и да стопля и най-окаменялото и яростно сърце, да разсънва и разпалва и най-слабо мъждукащата в нас божествена искрица и да ни преобразява от рожби на прегрешението в рожби на Бога – изкупени, с цел да получат „ осиновението “ (Гал. 4:5). В тази Църква постоянно ни чака протегнатата към нас ръка на Спасителя – като отворена опция за всеки, който с чисто сърце и с религия във Възкръсналия от мъртвите Христос Господ търси пътя към Бога и Неговата безконечна истина.

Благодатта и мирът на нашия Господ и Спасител Иисус Христос, и великодушните блага на Всесветия Дух да бъдат с всички нас! ", се споделя в словото на Негово светейшество. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР