Българската политика има една поговорка -когато Кремъл кихне, БСП се

...
Българската политика има една поговорка -когато Кремъл кихне, БСП се
Коментари Харесай

Спор заради Sputnik V, Митов: Когато Кремъл кихне, БСП се разболява

Българската политика има една сентенция -когато Кремъл кихне, Българска социалистическа партия се разболява. Това предписание е изключително годно в условия на пандемия. Руската ваксина Спутник В може да е добра, само че може и да не е. Ние не знаем това сигурно, ЕМА не е проверила качествата й. Това разяснява депутатът от ГЕРБ Даниел Митов по време на разногласието дали България да договаря за Спутник В.

" В Европейски Съюз има правила и ние сме длъжни да ги съблюдаваме. Не може, просто тъй като на Кремъл някоя партия й е близка, да прекрачим разпоредбите на съюза, от който сме част. И за какво гласувахте единствено за Спутник В, а не гласувахте да купим и трите съветски ваксини ", добави Митов.

" Не смесвайте политическите, комерсиалните и геополитическите си ползи с тези на българските жители и тяхното здраве. Нека ЕМА да удостовери дали Спутник В е надеждна. Някои от вас несъмнено ще кажат, че Унгария се е сдобила със Спутник, а е част от Европейски Съюз, само че аз запитвам за какво Виктор Орбан се имунизира с китайската ваксина ", сподели още той.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР