Българската петролна и газова асоциация, в която влизат всички международни

...
Българската петролна и газова асоциация, в която влизат всички международни
Коментари Харесай

Българската петролна и газова асоциация иска спешна среща с Борисов

Българската петролна и газова асоциация, в която влизат всички интернационалните компании и най-големите български, желае незабавна среща с премиера Бойко Борисов. Причината е сривът в продажбите на горива - поради рецесията те са намалели сред 50 и 70%, споделя председателяя ѝ Живодар Терзиев.

Поради това от сектора желаят да обсъдят с Борисов възможни ограничения, които да оказват помощ за по-бързо възобновяване на бизнеса. Представители на асоциацията желаят съвещания с премиера и за препоръчаните промени в закона за акцизите. Петролните компании показват опасения, че няма да могат да се оправят с плануваните нови условия и поставените периоди.

С измененията в закона се предлага ускорено въвеждане на видеонаблюдението във всички данъчни хранилища и слагането на спомагателни измервателни уреди за част от компаниите. За да стане това, били нужни спомагателни вложения, които петролните сдружения не можели да създадат бързо поради мощно понижените доходи.

Бизнесът с горива е един от най-големите работодатели и данъкоплатци в страната и заради тази причина от БПГА се надяват министър председателят Борисов да почете молбата им и да чуе каква е позицията на асоциацията по отношение на готвените промени и по какъв начин те биха навредили на бранша в миг, когато той по този начин или другояче търпи големи загуби.

Припомняме, че на 5 май "Лукойл - България " изпрати мнение до ръководителя на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Анна Александрова, посредством което показва угриженост по отношение на същите текстове, предвиждащи промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища.

В мнението си от компанията показват, че измененията са лишени от на практика смисъл и постановат административно задължение и припомнят, че макар невижданата финансова рецесия от "Лукойл - България " не са били съкратени чиновници и няма такива, които да не са получили месечните си хонорари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР