Българската национална телевизия ще отбележи Деня на Освобождението на България

...
Българската национална телевизия ще отбележи Деня на Освобождението на България
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО: Празничната програма на БНТ за 3 март

Българската национална телевизия ще означи Деня на Освобождението на България с 4-часовия формат „ Ние сме България “. Специалното предаване стартира в 7:55 часа в празничния ден и ще бъде излъчено онлайн в стратегиите на Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия Свят. Водещи са Александра Гюзелева, Димитър Стоянович и Горан Благоев.

 На живо
Извънредното студио, отдадено на 140-годишнината от Освобождението, ще предложи на феновете директни включвания както от България, по този начин и от Румъния. Камерите на публичната телевизия ще предават онлайн от Шипка, където в църквата „ Рождество Христово “ ще бъде отслужен признателен молебен от българския патриарх Неофит и съветския патриарх Кирил, в наличието на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и президента на Република България Румен Радев. След това следва формалната гала в подножието на върха, трансформирал се в знак на Освобождението.

Точно в 10:55 часа стартира военният обред за издигане на Националния трикольор пред Паметника на Незнайния боец в София.

Българска национална телевизия ще води феновете в Стара Загора, с цел да покаже неповторим прототип на националното ни знаме и ще наблюдава онлайн по какъв начин особено направен трибагреник минава през целия град. По време на включването от Панорамата „ Плевенска епопея “, феновете ще видят и неповторими фрагменти от честване на Деня на Освобождението на 3 март 1927 година.



Обществената медия ще бъде и в Букурещ, с цел да покаже местата, свързани с историята на българските революционери. Зрителите ще научат на кой изтъкнат българин е инцидентно откритата там паметна плоча и в коя околност опълченците са създали своите фотографии, останали в историята.

В предаването ще бъдат разказани незнайни обстоятелства за Освобождението, фотоси и исторически свидетелства, непокътнати в фамилните архиви на доста българи. И още: коя е най-популярната финландска ария и за какво тя е обвързвана с България.

Репортерите на националната медия ще обобщят най-важното от празничния ден в новинарските излъчвания „ По света и у нас “ по Българска национална телевизия 1 и „ България през днешния ден “ по Българска национална телевизия 2.

От 18:30 часа Българска национална телевизия по традиция ще съобщи онлайн от пл. „ Народно заседание “ тържествената заря-проверка по случай Националния празник на Република България. В програмата на Българска национална телевизия 1 е включен още концерт на Гвардейския внушителен духов оркестър от 15:30 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР