Българската народна банка (БНБ) даде разрешение за прякото придобиване на

...
Българската народна банка (БНБ) даде разрешение за прякото придобиване на
Коментари Харесай

Сделката между ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк получи одобрението на БНБ

Българската национална банка (БНБ) даде позволение за директното придобиване на 99,7 % от капитала на " Сосиете Женерал Експресбанк " от банка ДСК, излиза наяве от известие на интернет страницата на институцията. Преди договорката да стане факт, " зелена светлина " ще би трябвало да дадат и от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Банка ДСК ще придобие 99,74% от българското поделение на Société Générale Group, както и от другите локални дъщерни сдружения на групата, оповестиха и от OTP Bank Plc. Става въпрос за лизинговата компания Сожелиз България и Сосиете Женерал Факторинг, както и за дяловете на застрахователното сдружение Сожелайф България и Регионален фонд за градско развиване (51% благосъстоятелност на СЖЕБ).

Групата Сосиете Женерал ще остане в България посредством компанията си за действен лизинг и ръководство на автопарк АЛД Аутомотив.

С пазарен дял от близо 6.7%, Сосиете Женерал Експресбанк е седмата по величина на активите банка на българския пазар и като универсална банка е дейна както в сегмента на банкиране на дребно, по този начин и в корпоративното банкиране.

Сосиете Женерал Експресбанк има 1 600 чиновници в България. За предходната година банката има чиста облага от 109,5 милиона лв. и 264,4 милиона лв. чист банков приход. Общият размер на активите ѝ към края на 2017 година е 7 милиарда лв..

По предварителни калкулации, след края на договорката, ДСК ще изпревари по активи водача на българския пазар UniCredit Bulbank./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР