Българската легенда във футбола Христо Стоичков отново показа, че не

...
Българската легенда във футбола Христо Стоичков отново показа, че не
Коментари Харесай

Стоичков изработи три гола в Мач на мира в Рим и подари на папа Франциск копие от „Златната топка“

Българската легенда във футбола Христо Стоичков още веднъж сподели, че не е не запомнил за гениалните си футболни умения. За 25 минути на терена в благотворителния Мач на мира, игран на Оримпийския стадион в Рим, той съумя да създаде и трите гола на своя тим.

56-годишният българин стартира като титуляр в тима на „ белите “, паралелно до Джанлуиджи Буфон, Роналдиньо, Хенрик Мхитарян, Венсан Кандела, Шота Арвеладзе и други сегашни и някогашни величия във футбола. Стоичков, чийто тим, воден от треньора Жозе Мауриньо, загуби от „ сините “ с 3:4, направи две асистенции в първите минути за головете на Арвеладзе, а взе участие и в акцията за третото попадение на отбора си, като даде атрактивен пас с пета. В отбора на противника играха играха Чиро Ферара, Бруно Алвеш, Клаудио Каниджа, Чиро Имобиле, Мирослав Клозе, Антонио Ди Натале, Андрий Воронин и братът на Диего Марадона – Лало.

Благотворителната намира се организира под патронажа на папа Франциск и бе в памет на Диего Марадона, който бе капитан на тима на света в предходните две издания на Мача на мира.

Преди началото на срещата Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир.

 
 Христо Стоичков подари на папа Франциск копие от фотография: Facebook на Христо Стоичков
Преди мача Христо Стоичков подари на папа Франциск копие от „ Златната топка “, която завоюва през 1994 година. Това разгласи самият той в обществените мрежи.

„ С огромна голяма наслада подарих на папа Франциск копие от моята Златна топка! Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град! Цар Футбол е най-хубавият дипломат за кротичък свят! “, написа Стоичков в профила си във Facebook.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР