Българската компания Ondo Solutions, която разработва автоматизирано решение за управление

...
Коментари Харесай

Агротехнологичната компания Ondo Solutions привлече 1 млн. евро инвестиция

Българската компания Ondo Solutions, която създава автоматизирано решение за ръководство на напоителните процеси в земеделието, притегли пресен капитал от 1 млн. евро. В бизнеса влагат фондовете Eleven Ventures, Sofia Angels Ventures, BrightCap, MFG Invest, HR Capital и Георги Захариев. Компанията ще вложи средствата за разгръщане на бизнеса в България и чужбина.
Конкурентните преимущества на смарт земеделието
Екипът на Ondo създава хардуерно и софтуерно решение за точно напояване, торене и следене на температурата на всички типове култури. Технологичната разработка може да се внедри както в оранжерии, по този начин и в открити аграрни площи. Платформата от своя страна цели автоматизираното ръководство на земеделските процеси, което да понижи разноските и да усили добивите.

Софтуерът на Ondo разрешава на потребителите да ръководят напоителните си системи отдалечено, от компютър или мобилно устройство. Това цели да компенсира дефицита на работна ръка и неналичието на непрекъснат мониторинг върху земеделските площи.

По думите на притежателя на Ondo Илия Йорданов, цената на решението им е конкурентна за пазара. " Това прави системата ни налична за дребните и междинни аграрни производители, за които съществуващите на пазара израелски и холандски решения за автоматизирано земеделие са прекомерно скъпи ", споделя още Илия Йорданов

До предходната година, бизнесът на Ondo беше част от компанията IndigoVerge, която се занимава с артикули и софтуерни разработки по поръчка, както и с услуги в областта на интернет на нещата (IoT), цифров маркетинг и консултиране. От 2021 година притежателят на Ondo и съсобственик в IndigoVerge, Илия Йорданов, отделя агробизнеса в обособена компания.
Софтуерът на Ondo разрешава на потребителите да ръководят напоителните си системи отдалечено, от компютър или мобилно устройство. Инвеститорите и агри-тех бизнеса
Ondo е първата инвестиция на фонда Sofia Angels Ventures,. " Агри-тех бизнес сегментът е доста обещаващ и Ondo показва отлични софтуерни качества ", споделя за медиите Георги Сиджимков, сътрудник в Sofia Angles Ventures.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР