Българската компания “Биовет ще изгради нов завод в град Пещера.

...
Българската компания “Биовет ще изгради нов завод в град Пещера.
Коментари Харесай

“Биовет” строи завод в Пещера за 293 млн.

Българската компания “Биовет ” ще построи нов цех в град Пещера. Кабинетът подписа меморандум за съгласие с “Биовет ” за осъществяване на капиталовия план на компанията.

Той планува построяването на цех за произвеждане на лекарствени субстанции за хуманната медицина и фуражни добавки върху терен на вложителя, оповестиха от държавната пресслужба. Инвестицията ще бъде в размер на 293 млн. лева Предвижда се построяването на нови мощности до към този момент съществуващия цех на повърхност от 35,2 декара.

Очаква се производството да стартира през март 2020 година Cпopeд инвecтициoннитe плaнoвe, нaд 90% oт пpoизвeждaнитe пpoдyкти щe се peaлизиpaт нa cвeтoвнитe пaзapи.
Инвеститорът ще получи поддръжка от страната по реда на Закона за поощряване на вложенията, разясняват от Министерски съвет.

Тази поддръжка е обвързвана със периодите за даване на административно обслужване, както и с придобиването на лимитирани вещни права върху парцели. Maжopитapeн coбcтвeник нa “Биoвeт ” e “Xювeфapмa ” AД, кoятo e пpитeжaниe нa бpaтятa Kиpил и Гeopги Дoмycчиeви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР