Българската Коледа не е просто дарителска кампания, а нещо много

...
Българската Коледа не е просто дарителска кампания, а нещо много
Коментари Харесай

Румен Радев даде началото на „Българската Коледа” 2017/2018


Българската Коледа не е просто дарителска акция, а нещо доста по-голямо. Тя ни дава вярата и чувството, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя споява разнообразни обществени пластове и влага в нашия максимален капитал – здравето на нашите деца. Това съобщи президентът Румен Радев в УМБАЛ " Св. Георги” в Пловдив, където публично разгласи старта на петнадесетото издание на благотворителната самодейност " Българската Коледа”, която се организира под негов патронаж. и показа тематиката и задачите на акция 2017/2018 година.

" Избрах да дадем началото на петнадесетото издание на самодейността Българската Коледа тъкмо тук, тъй като УМБАЛ " Св. Георги” е едно от водещите лечебни заведения в страната, което ползва модерна и сложна диагностика и се развива лечебна, преподавателска и научно-изследователска активност. Тази болница се гордее със своите водещи експерти в разнообразни области на здравеопазването”, съобщи президентът.

" Мисля, че тъкмо тук, където годишно се ползват грижи за хиляди български деца, нашият апел ще бъде по-силен и по-истински, тъй като " Българската Коледа” е израз на вяра за бъдещето ни като нация и като страна и съумява да сплоти хора с разнообразни специалности, обществено състояние и обучение към една общественозначима кауза”, сподели още Румен Радев.

" В поддръжка на избавения детски живот " е тематиката на петнадесетото издание на самодейността " Българската Коледа”. " Новите способи на лекуване разрешават ранна диагностика на тежки болести и дейно лекуване, което води до избавяне на живот, само че избавеният детски живот доста постоянно изисква продължителни грижи”, съобщи президентът и добави, че поддържането на здравето на тези деца постанова продължителни старания и е огромно предизвикателство и за лекарите, и за фамилиите на болните деца.

Президентът благодари на всички лекари и медицински служащи, които работят с самодейността Българската Коледа за техния труд, за грижите, които поставят за децата, както и за вярата и доверието, които носи тяхната работа. " Зад тази самодейност стоят хиляди българи – учредители, донори, известни персони и медии, само че триумфът на една дарителска самодейност и най-много доверието в нея зависят главно от хората, които са в края на дарителския развой и това сте Вие – лекарите”, акцентира Румен Радев.

Приключилата на 30 ноември т.г. акция 2016/2017г. на " Българската Коледа”, отдадена на децата с тежки хронични болести, съумя да събере 2 650 000 лева, с които са подкрепени 474 деца със сумата от 702 895 лева и е дарена здравна инсталация за 30 лечебни заведения от цялатаа страна – академични и многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване на обща стойност 1 766 774 лева

" С тази инсталация ще могат да се ползват модерни способи за наременна и прецизна диагностика и оптимално лекуване. Всичко това е резултат от хуманността и съпричасността на хиляди българи, които подариха за децата на България”, акцентира още Румен Радев в словото си на церемонията.

По-късно президентът се срещна с интензивния бранш и кувьозите в поделение " Неонатология” и поделение " Детска хирургия” на УМБАЛ " Св. Георги”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР