Българската индустрия няма да произвежда боеприпаси за Украйна. Това заяви

...
Българската индустрия няма да произвежда боеприпаси за Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

Родната военна индустрия няма да произвежда боеприпаси за Украйна

Българската промишленост няма да създава муниции за Украйна . Това съобщи пред отрасловата комисия на Народното събрание икономическият министър Никола Стоянов.

По гласуваната от Народно събрание и препоръчана по лист на Министерство на защитата помощ за Украйна ще дадем от нашите запаси. На каква стойност обаче ще е помощта ни Стоянов не можа да каже. Разчетите са в Министерство на защитата.

Припомняме, че на с помощта, която предлага да се даде на Украйна в резултат на  Освен военното имущество, Министерският съвет предлага на Народното събрание да утвърди в границите на националния принос към задачата EUMAM UA присъединяване на военнослужещи от Въоръжените сили на Република България в Звеното за военно обмисляне и осъществяване на военни задачи на ОПСО на Европейски Съюз в Кралство Белгия, както и в Общовойсковото командване по подготовката в Полша и/или в Специализираното командване по подготовката във Федерална Република Германия. Също по този начин се планува  всяка година бойни санитари от украинските въоръжени сили да се приготвят в Република България.

Миналата седмица  посочи, че на Украйна ще бъде възложен леко стрелково въоръжение и муниции.

Решението за даване на военна помощ на Украйна във войната й с Русия бе гласувано от 48-то Народно заседание, откакто предходният парламент съумя да реализира единодушие единствено за филантропична помощ на фона обаче на обвинявания, че през прекупвачи и други страни военнопромишления ни комплекс реализира експорт на оръжие за Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР