Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) входира жалба във Върховния

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) входира жалба във Върховния
Коментари Харесай

Хотелиери вкараха в съда заповедта за локдауна

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) входира тъжба във Върховния административен съд (ВАС) поради заповедта на здравния министър Костадин Ангелов от 18 март. С нея бяха затворени спа центровете и заведенията в хотелите и другите места за настаняване, само че без страната да предложи каквито и да е обезщетения на бизнеса, оповестяват от БХРА. В жалбата на национално показаната професионална организация се акцентира, че от началото на рецесията, подбудена от пандемията на Ковид-19, единственият бранш от туристическата промишленост, който не бе заплатен от страната за насилственото си прекъсване на работа и рестриктивните мерки, които попречиха активността му, е хотелиерският.

За да не бъдат обезщетени със средства от страната хотелите, те оставаха официално отворени, макар че действително не можеха да правят активност, разясняват членовете на организацията.

Въпреки напъните на хотелиерите да обслужат своите клиенти с доставки на храна и напитки по стаите, това на процедура бе невероятно. Тъй като гостите закусват, обядват и вечерят в един и същи за всички гости часови пояс, а с цел да бъдат обслужени качествено за всеки две стаи действително трябваше да бъде обезпечен по един сервитьор. Подобно количество личен състав не е очакван и при цялостна претовареност на хотелите. Това дружно със затворените спа центрове докара до намаление на равнището на хотелските услуги, отводи от резервации и директни загуби за бизнеса, които страната не компенсира по никакъв метод.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР