Българската гимнастичка Боряна Калейн спечели злато на топка и бронз

...
Българската гимнастичка Боряна Калейн спечели злато на топка и бронз
Коментари Харесай

Злато и бронз за Боряна Калейн във финалите на Европейското, засега

Българската гимнастичка Боряна Калейн завоюва злато на топка и бронз на обръч от финалите на Европейското състезание по художествена гимнастика в Израел. Състезанието продължава с осъществяванията в самостоятелната конкуренция на бухалки и лента. Надпреварата можете да гледате по Българска национална телевизия 3.

Боряна Калейн завоюва златото на топка с чудесно осъществяване. Тя получи оценка 35.350 точки, като остави зад себе си София Рафаели от Италия и Дария Варфоломеев от Германия. Стилияна Николова остана на четвърто място в този край. За нейната оценка беше подадена контестация, която беше почетена. Първоначално съдиите ѝ отредиха 33.300, а след преразглеждането получи 33.700 точки.

Боряна Калейн завоюва още един орден във финала на обръч. Отборът ни подаде контестация, която не беше утвърдена и оценката ѝ остана 33.900 точки. Златото на този апарат е за София Рафаели от Италия с 36.000 точки, а среброто за Дария Атаманов с 34.900 точки. Другата българска представителка Стилияна Николова остана на 8-о място в този край.

Финалите при ансамблите стартират от 13.00 часа по Българска национална телевизия 3.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР