Българската федерация по вдигане на тежести няма пари за изплащане

...
Българската федерация по вдигане на тежести няма пари за изплащане
Коментари Харесай

Радостин Димитров за Петел: Федерацията по щанги няма пари да плати глобата от $ 250 000

Българската федерация по повдигане на тежести няма пари за погашение на санкцията от 250 000 $, наложена й от Международната федерация.  Това заяви членът на управата на родната централа – варненецът Радостин Димитров, който участва на 6-часовото съвещание на УС в Нареченски бани през вчерашния ден.

„ Водихме дълги диспути, коментирахме, анализирахме. Накрая стано ясно, че федерацията няма пари за тази санкция, която с превода ще стигне 400 000 лв.. Отказано ни е разсрочено заплащане и ни е подложен финален период за погасяване на санкцията – 18 юни. Ако до тогава не я платим, няма да ни позволен до присъединяване на международното за кадети през юли. После идват и международни за юноши и мъже, европейски за юноши и кадети и така нататък ”, съобщи за „ Петел ” Димитров, който е и президент на варненския „ Титан ”.

Както е известно, родната федерация завоюва делото в Лозана за хванатите с допинг 11 наши щангисти преди 3 години. Въпреки това, обаче Международната федерация наложи санкция от 250 000 $ за неспазен фейърплей на нашата централа, която не е проверила авансово какви препарати се дават на състезателите.

„ Ние четири години употребяваме услугите на една и съща компания за лекарства. Кой да преположи, че тогава тя е дала нечисти препарати. Държавата също не може да ни помогне, защото не може да осъди въпросната компания – оказало се, че тя няма уставен капитал, а шефът й към този момент е в неопределеност ”, добави Димитров.

Той разкри, че дружно с другите членове на УС на федерацията са решили да стартират да търсят по райони пари от предприемачи и компании, с цел да погасят санкцията до 18 юни.

„ Кой с каквото може, ще оказва помощ. Аз ще диря пари в Североизточна България – Варна, Добрич, Силистра и така нататък Ще дам средства и от джоба си, така от клуба си нямам право, откакто е на държавна дотация. Щангите са донесли толкоз доста трофеи, медали и популярност на България, и няма по какъв начин просто ей по този начин да бъдат изтрити от спортната карта. Но за федерацията, обаче ще е пагубно, в случай че нашите щангисти пропуснат огромните шампионати през лятото и есента, тъй като, останем ли без призови класирания в тях, на процедура губим финансирането от Министерството на спорта за другата година ”, приключи Димитров.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР